Nema bolje promocije turističke ponude nekog kraja od one gastronomske. A, upravo to nude Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije koji se održavaju od 15. – 28. 11. 2021. u više od 100 restorana diljem Lijepe Naše. U Bjelovarsko- bilogorskoj županiji je uključeno 13 restorana koji svima nude prepoznatljive obroke spravljene isključivo od domaćih proizvoda i prerađevina.
– Cilj ove akcije je promocija tradicijskih jela koje želimo očuvati i nuditi u našim restoranima ne samo tijekom trajanje ove akcije nego tijekom cijele godine- kazao je Marcel Medak, direktor TZ Bjelovarsko-bilogorske županije. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trinaest je ugostiteljskih objekata koji su nosioci standarda Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja koji sudjeluju u nacionalnim Danima Okusa hrvatske tradicije i u kojima za vrijeme trajanja manifestacije možete kušati u slijedu tri tradicijska jela po promotivnim cijenama – RESTORAN&CATERING ROKO, BISTRO FRANZ i RESTORAN BJELOVAR iz Bjelovara, IZLETIŠTE VRATA BILOGORE iz Maglenče (Veliko Trojstvo), RESTORAN-VINARIJA CONER iz Jabučete (Kapela), IZLETIŠTE NA MALENOM BRIJEGU iz Ribnjačke (Velika Pisanica), GOSTIONICA ANA iz Čazme, VILA GARIĆ iz Podgarića, BISTRO KOD BAKE i HOTEL GARIĆ iz Garešnice, KAVANA QUEEN, RESTORAN TERASA – DARUVARSKE TOPLICE i RESTORAN TAVERNA – DARUVARSKE TOPLICE iz Daruvara. Restoran Bjelovar je jedan od onih koji sudjeluju u ovoj akciji i nudi meni koji će oduševiti svakog gurmana.
-Juha od vrganja ili od buče, glavno jelo su domaći njoki s medaljonima u umaku od vrganja ili domaći kroketi sa zapečenom piletinom iz krušne peći s pruiomi osriu umaun od vrhnja, i za desert zapečene palačinke s domaćim sirom i vrhnjem i domaći valjušci s domaćom pekmezom od maline – kazala je Rea Paripović, vlasnica restorana Bjelovar. Ponuda ovih vrhunskih domaćih specijaliteta kreće od 75 kuna i vrijedi je kušati.(dv)