Hrvatska turistička zajednica, zajedno s 18 hrvatskih suizlagača, predstavila je hrvatsku turističku ponudu na virtualnom izdanju vodećeg svjetskog turističkog sajma ITB u Berlinu, koji se nakon 50 godina održavanja u fizičkom obliku po prvi puta održava putem online platforme ITB Berlin NOW. Sajam se održava od 9. do 12. ožujka, a hrvatska delegacija odradila je niz online sastanaka s predstavnicima najvažnijih agencija, turoperatora i ostalih partnera kao što su DER Touristik, Schauinsland, Eurowings, BBC, Amadeus, jedna on najjačih svjetskih kompanija za nove tehnologije u turizmu, Holliday Pirates, velika booking travel platforma i drugi.

-Nastupom na virtualnom izdanju ITB sajma zadržavamo prisutnost i vidljivost Hrvatske na našem tradicionalno najvažnijem njemačkom tržištu, ali i održavamo poslovne kontakte i odnose s ključnim partnerima, agentima, turoperatorima, avioprijevoznicima. Unatoč trenutnoj situaciji vjerujemo kako će s popuštanjem restrikcija doći do normalizacije turističkog prometa te kako će Nijemci u velikom broju i ove godine svoje povjerenje pokloniti upravo Hrvatskoj. Tome u prilog ide i nedavno uvrštenje četiri hrvatske županije na popis sigurnih regija od strane njemačkog instituta Robert Koch čime je Istra postala jedina sigurna morska regija na Mediteranu, kao i najave najveće njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa o povećanju broja letova u Hrvatsku u nadolazećem razdoblju-,istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Tijekom sastanka partneri su naglasili kako očekuju bolju turističku sezonu od lanjske.

-Iako je razdoblje intenzivnog bukiranja tek pred nama, partneri na njemačkom tržištu od sredine veljače primjećuju rast interesa za putovanjima u odnosu na protekla razdoblja. Posebno ih interesira prodaja aranžmana za uskršnje praznike i proljeće, s naglaskom na Istru za koju su ukinute mjere restrikcije i karantene prilikom povratka putnika u Njemačku-izjavio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavljaju i suizlagači među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, grada Dubrovnika i grada Zagreba, ali i Croatia Airlines, Jadrolinija, Nacionalni park Plitvička jezera, Valamar, Maistra, Uniline, Laguna Novigrad d.d. (Aminess Hotels&Campsites), Liburnia Riviera Hoteli, ID Riva, Abacus, Ban Tours, Perfecta Travel, Sunturist, Unlimited Croatia DMC i Via Mea Travel.

U sklopu sajma Hrvatskoj dodijeljena ITB Medical Tourism Destination Award

Dodajmo kako je Hrvatska dobitnica specijalne nagrade ITB Medical Tourism Destination Award, koja se po prvi put dodjeljuje od strane ITB-a uz podršku HTI Conference (Health Tourism Industry). Organizatori dodjele nagrade prepoznali su Hrvatsku kao inovativno i održivo odredište koje svojim gostima pruža visoku razinu iskustva i usluga s područja medicinskog turizma što potvrđuje i brojka od preko 250 tisuća gostiju koji godišnje posjete našu zemlju motivirani zdravstvenim turizmom. Nagradu je preuzeo Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, koji je pritom zahvalio organizatorima na ukazanom povjerenju i dodijeljenoj nagradi koja će, između ostalog, biti i dodatna motivacija u daljnjem razvoju medicinskog turizma u Hrvatskoj. (via.hr)