MGallery lanac hotela otvara svoj prvi hotel u Hrvatskoj te poziva goste iz cijelog svijeta da otkriju Dalmaciju – iznimno područje s bogatom poviješću, dugom kulinarskom tradicijom i prirodnim ljepotama. MGallery Heritage Hotel FERMAI, dočekat će svoje prve goste pod brandom MGallery na ljeto 2021. Hotel je smješten u prekrasnoj povijesnoj zgradi na kojoj je isprepletena izvrsna arhitektura spojena s modernim dizajnom. Hotel Heritage FERMAI otvorit će svoja vrata u svibnju 2021. godine, a pridružit će se lancu hotela MGallery u srpnju 2021. Mirna oaza u užurbanom srcu Splita , koja nudi 35 luksuznih, modernih soba, kavanu FERMAI i vrtnu terasu. Hotel će se pridružiti međunarodnom lancu MGallery butik hotela kao rezultat ugovora o franšizi između vodeće svjetske ugostiteljske grupe Accor i Quatro Company.

Prekrasan moderni biser Mediterana

Prvi hotel MGallery u Splitu, smješten je u iznimnoj stogodišnjoj zgradi, koja je jedan od rijetkih primjera secesijske arhitekture u gradu. Zgrada je dovršena 1914. godine te je arhitektonsko remek-djelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića, koji je u Split donio bečku secesiju. Svojim sofisticiranim i urbanim osjećajem i toplinom u mediteranskom stilu, hotel nudi jedinstveno iskustvo u srcu ovog dalmatinskog grada. Hrvatska, a posebno Split, savršeno su mjesto za sve one koji žele ljetni odmor iz snova. Svaki hotel MGallery svojim gostima pruža nezaboravne trenutke te rituale opuštanja. Hotel Heritage FERMAI pružit će najautentičniji doživljaj mediteranske kulture putnicima koji dolaze u Split iz cijelog svijeta – kaže Dilek Sezer, direktor razvoja Accora za jugoistočnu Europu.

Povijesna zgrada je rekonstruirana i obnovljena s najvećom pažnjom prema detaljima i lokalnoj baštini. Posebno se ističu secesijski elementi sačuvani u svom izvornom stanju do danas, poput kamenih stubišta sa željeznom i drvenom ogradom, te zidom s geometrijskim uzorkom i jednostavnom geometrijskom stolarijom.Svi detalji stvoreni su s daškom elegancije i luksuza. Klasični namještaj stvara prekrasnu kombinaciju s pažljivo odabranim vintage komadima i modernim ukrasima, koji su prava obilježja hotela. Udobni interijeri imaju izvrsnu dekorativnu rasvjetu, dajući joj skulpturalni osjećaj i dodatno ističući toplu i opuštajuću atmosferu hotela. Kupnjom više od 100 godina stare zgrade u centru Splita i adaptacijom u prvoklasni Heritage hotel FERMAI, svoj poslovni interes širimo i na hotelski segment. Pridruživanjem lancu MGallery hotela, koja nudi platformu kako bi se istakla svojom jedinstvenošću, nezaboravnim iskustvima i uz punu podršku Accora u pogledu poslovanja, Heritage Hotel FERMAI želi podići hotelske standarde u Splitu i Dalmaciji. Heritage Hotel FERMAI, kao potpuno novi hotel u povijesnoj zgradi, kombinirajući urbano okruženje i primorski krajolik, moderno i klasično, luksuzno i ​​uobičajeno, savršeno odgovara lancu MGallery butik hotela.

– Ovo je prekrasan hotel za sve ljubitelje dizajna, arhitekture i Mediterana. Uvjereni smo da će suradnjom s Accorom i pridruživanjem obitelji MGallery Heritage Hotel FERMAI pružiti nezaboravno iskustvo našim gostima – kaže Davina Ljubičić Đirlić, Quatro Company d.o.o.

Otkrijte fascinantni duh Splita

Čarolija započinje s drugog kata hotela s kojeg gosti mogu uživati u spektakularnom pogledu na Zvonik sv. Dujma, jedan od najpoznatijih simbola Splita. Hotel se nalazi u užurbanom središtu Splita, nedaleko od 1700 godina stare Dioklecijanove palače koja je zbog svoje čarobne ljepote dodana na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Gosti će pješice moći doći do starog grada i popularne plaže Bačvice. U blizini su i Zlatna vrata – glavni ulaz u veličanstvenu rimsku palaču. Hotel je smješten u blizini slikovite poljoprivredne tržnice i deset minuta šetnje od trajektne luke.

MGallery Hotel Collection ima butik hotele, svaki sa svojim originalnim dizajnom i jedinstvenim pričama. Svaka destinacija pruža iznimno iskustvo nadahnuto lokalnim utjecajima, stvarajući cjeloživotne uspomene. MGallery trenutno posjeduje više od 100 butik hotela u preko 30 destinacija širom svijeta. U užurbanim gradovima, uz obalu mora, smješteni u prirodi ili smješteni na neobičnim lokacijama, hoteli MGallery Collection pozivaju svakog gosta da istraži svijet. Vlasnik hotela je tvrtka Quatro Company, koja se bavi investicijama u građevinarstvu. Agencija odgovorna za uređenje interijera novog hotela je Studio Franić & Šekoranja.

O ACCOR-u

Accor je vodeća svjetska ugostiteljska grupa koja se sastoji od više od 5.000 objekata i 10.000 objekata za hranu i piće u 110 zemalja. Grupa ima jedan od najraznolikijih i potpuno integriranih ugostiteljskih ekosustava koji obuhvaća luksuzne i premium brendove, srednje i ekonomične ponude, jedinstvene koncepte životnog stila, mjesta za zabavu i noćni život, restorane i barove, privatne rezidencije, zajedničke smještajne kapacitete, prostore za rad i još mnogo toga. Accor se također može pohvaliti neusporedivim portfeljem prepoznatljivih brandova i otprilike 300 000 članova tima širom svijeta. Preko 65 milijuna članova ima koristi od sveobuhvatnog programa lojalnosti ALL – Accor Live Limitless koji pruža pristup širokom spektru nagrada, usluga i iskustava. Kroz svoje inicijative Planet 21 – Acting Here, Accor Solidarity, RiiSE i ALL Heartist Fund, grupa je usmjerena na pozitivno djelovanje kroz poslovnu etiku, odgovoran turizam, održivost okoliša, angažman zajednice, raznolikost i inkluzivnost. Accor je osnovan 1967. godine, sa sjedištem u Francuskoj i javno je uvršten na Euronext parišku burzu (ISIN kod: FR0000120404) i na OTC tržište (Ticker: ACRFY) u Sjedinjenim Državama. Za više informacija posjetite group.accor.com ili slijedite Accor na Twitteru, Facebooku, LinkedInu i Instagramu.

O QUATRO COMPANY-u

Quatro Company d.o.o. je obiteljska tvrtka sa sjedištem u Splitu u Hrvatskoj i bavi se ulaganjima u graditeljstvo. Već više od dva desetljeća tvrtka gradi moderne stambene i stambeno-poslovne zgrade u Splitu s glavnim fokusom na održivu gradnju i energetsku učinkovitost.