Kako bi obilježili Svjetski dan jabuka OPG-i okupljeni u Zadrugu Bilogorska košara su uz potporu Grada Bjelovara na šest štandova na bjelovarskom korzu prodavali ali prije svega promovirali svoje proizvode.

-Zbog uvoza jeftinih jabuka iz Srbije i Makedonije pati prodaja naših,domačih jabuka puno kvalitetnijih od onih iz uvoza. Stoga i ovim putem želimo pozvati i potaknuti građane da kupuju domaće proizvode – kaže Željko Ledinski, jedan od porizvođača. Na korzu se moglo kupovati na šest štandova no Zadruga Bilogorska košara ima više članova koji će se svoje proizvode uskoro nuditi u trgovini u Strossmayerovoj ulici.

-Zadruga koja ima prefiks braniteljska ima 20 članova, od čega je 15 branitelja a ostali su mladi OPG-ovi. Mi želimo razvijati priozvodnju i pomoći novim OPG-ovima u rastu te kasnije kao Zaduga otkupljivati proizvode i napraviti vlastite skladišne prostore. Potom će biti moguće nuditi i plasirati našu robe u trgovačke lance – istaknuo je upravitelj Zadruge Dario Mustač. Uz uvoz ovdašnje je proizvođače jabuka ove godine dodatno pogodio i mraz pa je ubrano tek 20 posto od planiranih količina. Stoga im svaki prodani kilogram u ovom trenutku puno znači. (dv)