Uz novih potpisanih devet ugovora ukupno su 131 liječnik ili medicinska sestra iskoristili potpore Bjelovarsko-bilogorske županije za ostanak i rad liječnika i medicinskog osoblja u tamošnjim zdravstvenim ustanovama. Potpore se daju za stručno usavršavanje, najam stana ili subvenciju kamata na stambene kredite i iznose 20 tisuća kuna godišnje.

-Od 2018. kada je pokrenut ovaj program koji je jedinstven u Hrvatskoj ukupno smo iz županijskog proračuna izdvojili dva milijuna kuna za ove mjere – kazala je Bojana Hribljan, zamjenica župana. Ravnatelj Opće bolnice Bjelovar prim. Ali Alluoch je naglasio kako je više od pedeset djelatnika te ustanove iskoristilo potpore, a najviše za stručno usavršavanje što dodatno podiže razinu zdravstvenih usluga. Jedna od novih potpisnica ugovora je Natalija Valentić.

– Meni je upravo ova potpora bila motivacija da nastavim školovanje i trenutačno sam na diplomskom studiju sestrinstva Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Županija je na vrijeme prepoznala da su ljudi najvažniji resurs zdravstva i na tome svima zahvaljujem- kazala je Natalija Valentić, medicinska sestra u Općoj bolnici Bjelovar.(dv)