I dok je trenutna epidemiološka situacija zatvorila ugostiteljske objekte, ipak se kod poljoprivrednih proizvođača koji imaju registriranu djelatnost i plaćene trošarine može doći do kvalitetnih domaćih rakija, likera, ali i džemova, sokova i suhog voća. Radovi na prodavaonici Bilogorske košare su pri kraju, a naši vrijedni proizvođači pripremaju najkvalitetnije proizvode kojima će napuniti police i tako pokazati sve bogatstvo koje se može proizvesti na Bilogori. Grad Bjelovar prati od samih početaka podržava rad zadruge i takav oblik okupljanja ponude koja bi dodatno trebala potaknuti proširenje proizvodnje, a samim time i ponude. Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar već nekoliko tjedana kroz različite medije najavljuje otvorenje prodavaonice, a tiskane su i prigodne naljepnice koje će se stavljati na svaki proizvod. No, tiskane su i pregače te majice s logom zadruge, a krasi ih uzorak karakterističan za bilogorski vez. Vjerujemo kako ćemo svoje smočnice uskoro puniti u Bilogorskoj košari.

Oduvijek se na Bilogori pekla dobra rakija te nas ne čudi kako na toj tradiciji i danas ih ima nekoliko zadrugara Bilogorske košare. Jedni od njih je i obrt Aro iz Velike Pisanice koji osim različitih vrsta rakija i likera, u ponudi ima i sokove te džemove. Bave se i uslužnom preradom voća i povrća te nude i uslugu strojne berbe aronije i šipka. Na ranijem uzgoju aronije, proširili su proizvodnju i ponudu svojih proizvoda koji osvajaju nepca okusom i kvalitetom.

Proizvodnjom rakija, likera i džemova bavi se Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Dejana Sabolovića iz Bjelovara koji nudi široku paletu kvalitetnih i u kreativnu ambalažu zapakiranih proizvoda. Ako tražite originalan poklon paket za dragu osobi ili poslovnog partnera i njih imaju u ponudi. No, prepoznatljivi su i po svojim zanimljivim magnet bočicama, odnosno suvenirima na kojima može biti motiv nekog mjesta ili logo vaše tvrtke.

I na kraju ove priče o slatkim proizvodima, ali i onima bez kojih je nezamislivo svako druženje, predstavljamo Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstvo Valenta iz Bjelovara. Različite vrste rakija, likera i džemova, ali i suhog voća samo su dio proizvoda koji dolaze s obronaka Bilogore te prerađeni i na vaše stolove. Kao krunu svoje ponude imaju prelijepe suvenire Bjelovara, od kojih je motiv glazbenog paviljona postao vrlo prepoznatljiv, No, suvenire rade i za druge gradove, a posebno su lijepe ručno oslikane boce napunjene rakijom ili likerom.

Predstavili smo vam proizvođače koji će u Bilogorskoj košari ponuditi izbor alkoholnih pića, sokova, džemova, suhog voća i suvenira. Polako se pripremajte te kad sljedeći put krećete u nabavku nekih osnovnih artikala svake dobre veselice, neka vam prodavaonica Braniteljsko-socijalne zadruge „Bilogorska košara“ postane mjesto opskrbe.