Bjelovar će i ove godine imati Advent, a iz Gradske uprave poručju da će građani imati što vidjeti bez obzira na probleme s pandemijom koronavirusa.

-Na našem korzu će biti postavljene kućice u kojim će lokalni OPG-i i ugostitelji pripremiti bogatu ponudu, grad će biti okićen i želimo se vratiti izvornom duhu Božića. Advent će biti nešto skromniji, neće biti klizališta, a za organizaciju je zadužena Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar koja će osigurati 65 tisuća kuna dok će Grad Bjelovar dodati stotinjak tisuća kuna – kazao je danas Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.Prema riječima Ane Kelek, direktorice TZ Bilogora Bjelovar, sve na što su građani navikli za Advent i ove će godine biti organizirano.

-Koncerti isključivo domaćih snaga uz sudjelovanje Glazbene škole, moto mrazovi, kićenje božićnog drvca, paljenje adventske svijeće,a u suradnji s Gradskim muzejom ponavljamo odlično prihvaćenu izložbu Božić na Bilogori koja se prigodno događa na otvorenom. Zbog preuređenja središnjeg parka sva se događanja sele na korzo uz naravno poštivanje svih epidemioloških mjera – istaknula je Ana Kelek. Iako je jučer poništen gradski natječaj za najam kućica na korzu to ne znači da sa od toga odustalo već će ga ponovo raspisati TZ Bilogora – Bjelovar. Razlog je izmjen radnog vremena tijekom Adbvent jer su OPG-i tražili da mogu prodavati svoje proizvode tijekom tjedna, a ne samo za vikende. (dv)