Uz prigodni program mališana iz Dječjeg vrtića Maslačak, povodom proslave Dana Grada Đurđevca svečano je otvoren novoizgrađen Hostel škole u prirodi u park šumi Borik. Hostel su otvorenim zajedničkim snagama proglasili Kikići, a prisutnima su se obratili voditelj projekta Martin Mahović, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.Uz čestitku za Dan Grada, gradonačelnik Janči izrazio je žaljenje što zbog cjelokupne situacije sugrađani ne mogu adekvatno proslaviti Đurđevo.

-Projekt prirodne baštine najveći je projekt razvoja turističke infrastrukture na našem području, ali i na području županije. Ovo je ujedno i nadogradnja na postojeće turističke atrakcije, Hrvatsku Saharu i Muzej Grada Đurđevca, a sve zajedno s izgradnjom novog Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci činit će zaokruženu prezentaciju đurđevačke prirodne baštine – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Današnji događaj velika je prekretnica u razvoju kontinentalnog turizma, a novoizgrađeni Hostel može primiti 50-ak djece u turnusima. Možemo samo zamisliti kako će djeca ovdje uživati te upoznati sve ono što je vrijedno za đurđevačku Podravinu. Prisjetimo se kako je ovo mjesto prije izgledalo i trebalo je hrabrosti i vizije za ovakav prekrasni objekt. Trebalo je znanja, ali i osigurati sredstva koja su ovdje utrošena, koja su mahom iz EU – istaknuo je Željko Lacković te ovim putem zahvalio svima koji su sudjelovali na ovome projektu. Projekt se sastoji od ulaganja u tri lokacije: Đurđevačke pijeske, Posjetiteljski centar te rekonstrukcije Hostela za potrebe provođenja škole u prirodi u park-šumi Borik. Hostel kao dio projekta prirodne baštine, a zajedno s programom škole u prirodi, privući će brojne školarce i vrtićarce da dolaze na terensku nastavu i uče o vrijednostima Đurđevačkih pijesaka dok će se djeca za vrijeme boravka ovdje moći okušati i u brojnim radionicama.(via.hr)