Na virtualnoj presici čelnici Ryanira niskobudžetne irske avio kompanije su objavili da olaze u Zagreb i najavili veliku ponudu za sve koji žele putovati na odmor povoljno. U priopćenju za medije su pojasnili što sve nude.

Ryanair, europska broj 1 aviokompanija, najavljuje otvaranje nove baze u Zagrebu s 2 zrakoplova, 36 tjednih letova i 12 novih ruta, povezujući Zagreb s mnoštvom međunarodnih ruta diljem Europe. Nova baza pojačat će zračni promet i turističku industriju u regiji, uz nastavak programa cijepljenja i otvaranja Europe na vrijeme za ljetne praznike

Ryanairov raspored iz Zagreba će donijeti:

  • 2 zrakoplova u bazi – investicija vredna 200 milijuna dolara, 60 izravnih radnih mjesta
  • Do 36 tjednih letova
  • 12 novih ruta do Pariza, Londona, Rima, Milana, Brusselsa, Frankfurt Hana, Memmingena, Karlsruhea, Dortmunda, Göteborga, Podgorice i Oslo Torpa.

Hrvatski potrošači sada mogu rezervirati ljetne praznike po još nižim cijenama, uz mogućnost korištenja Ryanairove besplatne naknade za promjenu leta ako se planovi promijene. U znak proslave, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijenama od samo 151 kunu za putovanja do kraja ožujka 2022. godine, koja se moraju rezervirati do četvrtka, 1. travnja, u ponoć na web stranici Ryanair.com.

– Oduševljeni smo što smo pokrenuli novu hrvatsku bazu koja predstavlja investiciju vrijednu 200 milijuna dolara u Zagrebu. Ovim će se razvojem stvoriti preko 60 izravnih radnih mjesta i našim ćemo hrvatskim kupcima ovog ljeta ponuditi mnoštvo europskih atraktivnih destinacija, uključujući popularna odredišta poput Rima, Milana, Pariza i Londona. Imajući na umu da se ograničenja zbog covida-19 redovito mijenjaju, kupci sada mogu rezervirati letove za zasluženi odmor, znajući da, ako trebaju odgoditi ili promijeniti datum putovanja, to mogu učiniti do dva puta uz besplatnu naknadu za promjenu leta do kraja listopada 2021.Kako bismo proslavili lansiranje nove zagrebačke baze i novih ruta, pokrećemo prodaju sjedala po cijenama od 151 kunu za putovanja do kraja ožujka 2022., koja se moraju rezervirati do ponoći u četvrtak, 1. travnja 2021. Budući da su to nevjerojatne niske cijene, cijene će se brzo povećati, a kupci se trebaju ulogirati na www.ryanair.com što prije te tako izbjeći propuštanje te fantastične cijene- kazao je izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson, rekao je:

Ryanair u Zadru otvara ljetnu bazu i uvodi 37 linija od srpnja do kraja listopadaRyanair u Zadru ponovo otvara ljetnu bazu te će taj grad povezati s 37 odredišta, od kojih je 17 novih, a sve uz ulaganje od 200 milijuna američkih dolara, najavili su u čelnici tog prijevoznika i Zračne luke Zadar.Konferencija je održana netom nakon one s predstavnicima zagrebačke zračne luke, na koju taj avio-prijevoznik dolazi prvi puta ove godine uz najavu otvaranja 12 međunarodnih linija, dok na zadarskoj zračnoj luci operira već godinama sezonski (tijekom glavne turističke sezone), čineći i najveći dio putničkog prometa te luke.(via.hr)