Konačno smo dočekali početak cijepljenja protiv koronavirusa, a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prva je cjepivo primila dr. Zlata Ileković Pejić iz Zavoda za hitnu medicinu.

-Odličan je osjećaj, ništa ne boli niti peče, sretna sam i zadovoljna što je cjepivo stiglo. Za ovaj virus nema lijeka i najbolja je alternativa cjepivo. Građani ne trebaju brinuti i nuspojave su zanemarive u odnosu na korist od cjepiva. Mi znamo sve kontraindikacije i svakog ćemo pacijenta prije cijepljenja temeljito ispitati – kazala je dr. Pejić koja već 35 godina radi u Zavodu za hitnu medicinu.

 

U Županiju je stiglo 305 doza koje će se razdijeliti među medicinskim osobljem i korisnicima Domova za starije. Iduće doze će stizati u dolazećim tjednima, a odluka cijepiti se ili ne leži na svakom od nas ponasob. Cijepljenje je dobrovoljno i besplatno i bit će dovoljno doza za sve stanovnike Hrvatske. Naravno, što prije se pandemija stavi pod nadzor prije će se otvoriti kafići, restorani, mogućnost putovanja i zabave, sve ono što nam je prisilno oduzeto u proteklih godinu dana. I stoga i dalje budimo odgovorni, provodimo mjere i čuvajmo sebe i druge .(dv)