Koliko put ste se našli u vremenskoj stisci da treba pripremiti obrok, a da je vremena i ideja jako malo. Jedno od mogućih rješenja je naravno naručiti dostavu hrane ali to ponekad nije dovoljno brzo niti jeftino ili je jednostavno nedostupno pa se treba osloniti na vlastite snage i ruke. Obrok koji sami pripremimo uvijek je nekako ukusniji i stoga donosimo recept za brzu pripremu ”pravog” ručka, pa makar bio i posve jednostavan. (rv)
Sastojci
150-200 g špageta
1 mala glavica luka
1 češanj češnjaka
1 konzerva tune u salamuri
1/2 male konzerve kukuruza
pasirana rajčica 200 g
sol,
papar
origano ili bosiljak
sušeni peršin
Priprema
U lonac staviti vodu da prokuha. Nakon što je voda proključala, posoliti i dodati špagete. Kuhati cca.11 minuta te potom ocijediti.
Za vrijeme dok se špageti kuhaju, sitno narezati malu glavicu luka te ga popržiti na ugrijanom maslinovom ulju. Dodati sitno rezani češnjak, te ga samo kratko zažutiti. Dodati ocijeđenu tunu i kukuruz koji smo dobro oprali i uliti pasiranu rajčicu, sjediniti i kratko prokuhati. Začiniti morskorn solju, paprom i origanom ili bosiljkom, prema ukusu. Dodati sušeni peršin Umak sjedinit sa tjesteninorn, te po želji posuti parmezan. Poslužiti toplo. Prema želji uz ručak poslužiti zelenu salatu ili rajčicu.
Troškovi
Namirnice za ručak iznose cca. 25 kuna
Vrijeme pripreme ručka 20 minuta