Predsjednik Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Dario Hrebak i direktorica Ana Kelek potpisali ugovore s udrugama i OPG-ovima za dodjelu sredstava koje su prijavili na dva Javna poziva u kojima je bilo osigurano ukupno 80.000,00 kuna. Kroz Javni poziv za dodjelu potpora lokalnim događanjima u 2021. u 9 projekata bit će isplaćeno ukupno 34.000,00 kuna. Među njima su kulturna i zabavna događanja, od Večeri nacionalnih manjina, Etno festivala „Bilogoro, u srcu te nosim, do 4. Razglednice Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara i 16. DOKU-arta. Također se potiču sportska događanja, Fun Run, Bilogora trail, ali i gastronomska, Jesen na Bilogori te susret fotografa iz cijele regije Biloklik.

Dok je kroz Javni poziv za dodjelu potpora razvoju i unapređenju turističke ponude destinacije te uvjeta boravka turista u 2021 za 7 projekta predviđena isplata 38.463,00 kune. Uređuje se staza mitoloških bića „Bilo Bilogore“, Lavandina šetnica, Orijentacijska staza na Kamenitovcu, planinarske staze HPD „Bilogora“, postavljaju informativne ploče , prilagođavaju objekati za prihvat cikloturista te organizira studijsko putovanje Bilogorskim stazama.

– Iza svih nas je teška godina u turističkom sektoru i svaka pomoć i podrška je dobrodošla, pa se nadamo kako će i ova sredstva pomoći u razvoju i prepoznatljivosti bjelovarsko-bilogorskog kraja na turističkoj karti Hrvatske. Svojim radom i suradnjom taj proces možemo ubrzati i oplemeniti, a u Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar imat ćete uvijek partnera. Čestitamo svima koji su prošli na Javnom pozivu i veselimo se realizaciji brojnih projekta i događanja- kaže Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora -Bjelovar. (via.hr)