Bjelovar ove godine neće imati tradicionalni Božićni gala koncert ali božićni duh će građani kroz pjesmu ipak dobiti na neformalni način, uličnom Božićnom bajkom. Naime, ekipa koja stoji iza Božićnog koncerta odlučila je njegov mali dio održati putem uličnog nastupa.

-Morali smo otkazati pravi koncert ali smo ipak htjeli dati malo božićnog duha i ozračja građanima i rodila se ova ideja da na našem korzu i putem live streaminga ipak održimo našu Božićnu bajku. Uključili su se svi ljudi koji rade na Božićnom koncertu, glumci, pjevači, glazbenici i vjerujem da ćemo svi uživati. Poduzeli smo sve epidemiološke mjere i konzultirali gradski Stožer civilne zaštite i vjerujem da će sve proći kako treba – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare tek dva sata prije početka. A kako će zapravo izgledati taj nastup možete od 11 sati gledati na Facebook i Youtube stranici Grada Bjelovara. Cijeli će koncert biti snimljen i bit će kasnije trajno dostupan. Iako je program ostao tajnovit Tihomir Vondra, jedan od organizatora, je otkrio neka imena.

– Bit će tu Ante Gelo, Mila Elegović, Marko Tolja, Robert Mareković, Alan Bjelinski, mladi pjevači iz A – Strane. Na neki način će to biti spoj Gala koncerta i BOK festa- kazao je Tihomir Vondra. Nastup su podržali i naši poznati glumci Vedran Mlikota i Goran Navojec koji je još jednom upozorio da i kulturi treba pomoć u ovim Covid vremenima. Koncert je održan doslovce na ulici jer nije bilo pozornice, samo glazbenici, izvođači i kamere ali prolaznicima to nije smetalo i svi su uživali u božićnom ugođaju.