Ministrica poljoprivrede Marija Vučković svečano je otvorila trgovinu Bilogorska košara u središtu Bjelovara u kojoj svoje proizvode nudi 20 OPG-ova objedinjenih u Socijalno braniteljsku zadrugu istog imena. Ponuditi najbolje bilogorske proizvode na elitnoj lokaciji u središtu grada i pokazati da je hrvatska hrana vrhunske kakvoće lijepa je priča koju će podržati i resorno ministarstvo.

-Mi smo u proračunu osigurali stavku za potporu upravo ovakvim zadrugama i želimo vidjeti ovakve trgovine u što većem broju naših gradova. Građane pozivam da kupuju domaću hranu jer o njezinoj kakvoći ne treba trošiti riječi. Primjera radi stalno pratimo podatke o povlačenju proizvoda s tržišta i tu domaći proizvođači sudjeluju s manje od pet posto-kazala je ministrica Vučković koja je i bila prvi kupac u društvu gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka.

Grad Bjelovar je pomogao pokretanje zadruge i uređenje trgovine s 300 tisuća kuna, a još 100 tisuća je osigurao HEP. Trgovina u Strossmayerovoj ulici radi svaki dan od 9 do 17 sati i subotom od 8 do 12 i tu možete pronaći voće, povrće, mesne delicije, sireve, med, likere i rakije, sve najbolje što ovdašnji OPG-ovi proizvode.(dv)