Daruvarska Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „IMPRESS“ vas poziva da se priključite na online Radionicu klavira koju vodi Tomislav Milić, vrhunski pijanist, akademski muzičar i cijenjeni profesor. Besplatna radionica će se održati online u četiri termina (12.4., 19.4., 26.4. i 3.5.) od 19 do 20:30 h za osobe mlađe od 25 godina koje žele naučiti osnove sviranja klavira, a za grupu polaznika starijih od 54 godine 10.5., 17.5., 24.5. i 31.5. od 19:00 do 20:30 h.Za sudjelovanje na radionici klavira potrebna Vam je klavijatura, kajdanka, papir i olovka. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem online obrasca https://forms.office.com/r/aHMsD8vqxG, a za sve dodatne informacije na kulturnjak@udruga.impress.hr

O voditelju radionice:

Tomislav Milić rođen 3.1.1984. u Bjelovaru u glazbenoj obitelji. Kao dječak sa 6 i pol godina počeo je učiti klavir kod nastavnice Dunje Lešić u rodnom gradu, a zatim u klasi prof. Romane Vuksan. U trećem razredu srednje škole seli u Zagreb i nastavlja školovanje u Glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski“, u klasi prof. Ivanke Kordić. Muzičku akademiju u Zagrebu, upisuje 2002. godine. Diplomirao u roku, 2007.-e, u klasi prof. Jakše Zlatara, zvanjem „Akademski muzičar i profesor klavira“.
Tijekom školovanja sudjelovao na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima, kao solist i u disciplini glasovirski duo te osvajao visoke nagrade. Pohađao je nekoliko seminara, te snimao za HRT. Imao je solističke koncerte diljem Hrvatske te desetak uspješnih koncerata sa Bjelovarskim triom. I s bratom Vedranom je koncertirao diljem Hrvatske. Korepetirao je mnoge zborove i surađivao s mnogim glazbenicima, a svirao je i u rock bandu „Mission impossible“.
Već 15-tu godinu živi i radi u Daruvaru kao profesor klavira i korepetitor u Glazbenoj školi Bruno Bjelinski. Učenike vodi na mnoga natjecanja, državna i međunarodna. Sudjeluje na prijamnim ispitima za Muzičku akademiju, kao mentor i korepetitor. A Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, pod ravnanjem Vande Cegledi svake godine niže uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Uz klasičnu glazbu se bavi i zabavnom glazbom, svira u kvartetu „Swing time kvartet Daruvar“ te sa Josipom Martinovićem pod nazivom „Boogie Woogie Combo“ (rock and roll) te surađuje sa bratom Vedranom.


S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu i provođenju vremena kod kuće, došao je na ideju da svoje znanje o sviranju klavira podijeli s ostalim zaljubljenicima u glazbu i sviranje klavira i tako pomogne svojim učenicima u glazbenoj školi i svim zainteresiranim da upotpune svoje znanje te je počeo snimati lekcije na YouTube kanalu. U 14 godina koliko radi u glazbenoj školi, održao je preko 13.000 satova klavira, a niti jedan do sada nije snimio. U ovoj situaciji je shvatio koje su prednosti moderne tehnologije, snimanja satova, rada od doma i online nastave. Za sada ima preko 1500 pretplatnika i preko 160 videozapisa koji se bave nastavom klavira; ljestvice po razredima, skladbe za klavir, solfeggio u 100 lekcija, zabavna glazba, duhovna glazba, početne vježnbe za klavir koje je on napisao itd. Volio bi da videa koristi i publika izvan RH. Iz tog razloga je počeo prevoditi videozapise i postoje titlovi na hrvatskom, engleskom, njemačkom, češkom. Kako bi se svi zainteresirani iz vlastitog doma mogli zabaviti preko besplatnih lekcija, koje im pružaju mogućnost sviranja od osnova, pa sve do najvišeg nivoa. Ovdje možete pogledati lekcije iz klavira i solfeggia na YT kanalu i besplatno se pretplatiti https://www.youtube.com/user/28tompa/videos